Pilates & Kineziološke vadbe

Kinethera vadbe temeljijo na pilatesu in vadbi za moč, kot dveh temeljnih vadbah za najbolj funkcionalno, zdravo in močno telo. Vadbe so prilagojene posameznikovim omejitvam in željam.

Pred vključitvijo v vsako obliko vadbe je potrebna UVAJALNA URA (45 min), kjer naredimo analizo telesa, funkcionalno diagnostiko in kineziološke teste, predstavimo osnovne položaje in gibanja, podamo mnenje in opredelimo cilje za naprej.

PILATES na blazini

Pilates vadba je ena najbolj učinkovitih vadb za pridobivanje močnega in stabilnega telesa. Namenjena je vsem, od popolnih začetnikov do vrhunskih športnikov. Večplastnost pilatesa omogoča prilagajanje zahtevnosti vaj, tako da vsaka oseba izzove svoje telo v tolikšni meri, da spodbudi napredek.

Izbirate lahko med udeležbo v skupini (do 7 oseb), individualnim ali semi-individualnim treningom.

Osnovni pilates. Pilates. Rehabilitacija. Pilates na blazini.

Osnovni Pilates

Osnovni pilates je nežna, a ne tako enostavna, oblika pilatesa. Osnovni pilates je najtežji v učenju in zaznavanju. ‘’Kako misliti na več stvari hkrati, kako aktivirati trebušno steno in mišice medeničnega dna, ob tem da iztegujem roko, aktiviram oblopatične mišice in še pravilno diham?’’

Atletski pilates na blazini v zaprti skupini

Atletski Pilates

Atletski pilates je napredna oblika pilatesa. Namenjena je osebam, ki že imajo znanje iz osnovnega pilatesa, znajo tehnično dihati ob gibih in aktivirati prave mišične skupine. Pri atletskem pilatesu dvignemo nivo zahtevnosti gibov, vključimo več mišičnih skupin hkrati, izzovemo mišično vzdržljivost in moč, ter intenzivnosti pilatesa damo nov pomen.

KINEZIOLOŠKA VADBA

Kineziološke vadbe so specifično usmerjenje v odpravljanje bolečine, krepitev telesa in doseganju posameznikovih ciljev, s prepletanjem več vadbenih oblik. Namenjene so vsem, ki si želijo vaditi pod strokovnim vodstvom in dosegati svoje specifične cilje, v svojem tempu, a najbolj učinkovito.

Izbirate lahko med udeležbo v skupini (do 4 osebe), individualnim ali semi-individualnim treningom.

Vadba za izboljšanje kondicijske sposobnosti

Kondicijska sposobnost telesa zajema vse od moči, koordinacije, vzdržljivosti do hitrosti in eksplozivnosti. V našem studiu se osredotočamo in specializiramo na izboljšanje funkcionalnosti telesa, kar pomeni izboljšati posameznikovo gibanje, da bo živel brez bolečine in se bo aktivno udeleževal njemu ljubih aktivnosti.

Rehabilitacija

Kombinacija pilates in vadbe z moč je temelj vsake rehabilitacije , saj pilates v svoji praksi uči in temelji na osnovnih, bazičnih gibih, učenju dihanja in zaznavanju telesa, vadba za moč pa okrepi telo in aktivira tudi tako neaktivna mišična vlakna. Kvalitetna rehabilitacija mora zajemati tako majhne, specifične gibe, kot tudi celostne in funkcionalne, ki upodabljajo vsakodnevne obremenitve.

Nosečniška in poporodna vadba. Post in pre natal

Pre- in Post Natal

Nosečniška vadba in vadba po porodu sta vadbi, kjer moramo biti izjemno previdni in strokovni, saj nosečnost in post-natalno obdobje lahko spremlja kar nekaj zapletov in težav, predvsem pa je ogromno kontraindikacij, ki jih je potrebno upoštevati, da je vadba lahko varna in učinkovita. Pri vadbi za nosečnice pripravljamo bodočo mater na neproblematičen porod, uravnavamo hormonsko stanje, spodbujamo pretok krvi in limfe v pravi meri in skrbimo za zdravje matere in ploda, pri post-natal vadbi pa novopečeno mamico ”rehabilitiramo” in jo varno peljemo do stanja pred porodom.

PREDNOST: Vse mamice lahko na vadbo pridejo s svojimi otroki. Vadimo v varnem in prijetnem prostoru.

Individualna obravnava. Pilates. Krepitev trebušnih mišic. Rehabilitacija. kine-thera.com

Vadba za osebe s kroničnimi, avtoimunimi boleznimi

Vsaka, bodisi kronična ali avtoimuna bolezen ima svoje kontraindikacije in omejitve. Kot kineziologi se vseh teh omejitev zavedamo in znamo vadbo prilagoditi tako, da ne bo izzvala procesov, ki bi lahko telesu in bolezenskemu stanju škodovali, ampak jo prilagodimo, da ima, kljub bolezni, ugodne učinke na telo in bolezensko stanje. Kineziološke vadbe so zato predvsem varne in učinkovite.

Vadba za osebe s prekomerno telesno težo

Vadba za ljudi s prekomerno telesno težo

Vadba je pomemben dejavnik uravnavanja telesne mase in reguliranja maščobnega tkiva, vendar vsaka vadba ne bo podpirala procesa izgubljanja odvečne maščobne mase, nekatere oblike vadbe lahko stanje telesa še močno poslabšajo, tudi na drugih področjih. Vadba pod kineziološkim vodstvom omogoča varno in dolgotrajno izgubo odvečne mase, kakovostne meritve, tedensko in mesečno spremljanje napredka, ter predvsem učenje posameznika o zdravem življenjskem slogu.

Vadba za starostnike

Vadba starostnikov

Z vsakim dodanim letom našemu življenju, od dopolnjenega 24 dalje, naše telesne in kognitivne sposobnosti počasi pričnejo upadati. Pomembno je, da ostanemo aktivni, kar pa s starejšimi leti pride tudi s svojimi ovirami. Prav zato je udeležba na kinezioloških vadbah ključna, saj s poznavanjem omejitev vadbo prilagodimo tako da lahko starostniki varno krepijo svoje telo in ga ohranjajo funkcionalnega, da lahko aktivno in svobodno živijo na svojem.

VADBA V SKUPINI

Vadba v skupini je super iz vidika motivacije in druženja, se pa priporoča vsem, ki že poznate osnove vadbe, poznate svoje telo in potrebujte manj nadzora.

(SEMI-) INDIVIDUALNA VADBA

Najbolj personaliziran način vadbe. Najbolj se priporoča pri začetnih fazah rehabilitacije, odpravljanju hudih bolečin, po težkih porodih in pri natančno zastavljenih ciljih.

Rezerviraj svoj termin